Over ons

De Sustainable Business Challenge is ontwikkeld door projectbureau SustainableMotion en wordt dit jaar voor de 6e keer georganiseerd. Hier lees je meer over SustainableMotion en de achtergrond van deze challenge.

Wie organiseert de Sustainable Business Challenge?

De Sustainable Business Challenge is een initiatief van SustainableMotion, een projectbureau dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en uitvoeren van programma’s die bedrijven frisse inzichten geven. Zo worden bedrijven toekomstbestendig in een snel veranderende wereld.

Wij geloven dat vooral de veranderkracht van jonge talenten met interesse in nieuwe business modellen, circulaire economie en duurzaamheid bedrijven verder kan brengen. Met onze eigen werkwijze en methodes ontwikkelen wij projecten die deelnemers in staat stellen om hun ambities en kennis om te zetten naar innovatieve ideeën & oplossingen voor bedrijven.

Bekijk de uitgelichte projecten of alle projecten op de site:

         

d

New Business Challenge

Een uitwisselingsprogramma waar Ghanese en Nederlandse talenten nieuwe business mogelijkheden ontdekken voor bedrijven.

            

d

Sustainability Career Event

Het jaarlijkse nationale carrière evenement voor studenten en starters waar duurzaamheid & business centraal staan!

          

d

Duurzame Jonge 100

Jaarlijkse verkiezing van dé duurzame jonge koplopers die laten zien dat duurzaamheid mogelijk is.


Waarom de Sustainable Business Challenge?

Het bedrijfsleven moet het verschil gaan maken in de duurzame transitie, maar loopt nog tegen vele uitdagingen aan. We geloven dat jong talent nodig is om tot innovatieve oplossingen te komen om duurzaamheid binnen organisaties te versnellen. Daarom ontwikkelden we in 2012 de Sustainable Business Challenge, waarbij we jaarlijks 100 jonge talenten met onze methodes begeleiden om bedrijven van nieuwe frisse inzichten te voorzien. Dit jaar organiseren we de challenge alweer voor de 6e keer!

Eerdere edities

De Sustainable Business Challenge is inmiddels uitgegroeid tot dé challenge met impact! Er zijn afgelopen 5 jaar tientallen oplossingen bedacht én geïmplementeerd. Ruim 20% van de deelnemers heeft een stage of baan aan de challenge overgehouden.