Veelgestelde vragen

Hier vind je alle informatie over de Sustainable Business Challenge! Is iets toch nog niet helemaal duidelijk? Stuur ons dan een mailtje naar info@sustainablemotion.nl.

Wat betekent ‘online’ in het programma?

De Sustainable Business Challenge vindt dit jaar online plaats, via Zoom.  Wel raden we teams aan om tijdens het Innovation Lab, op gepaste afstand, bij elkaar te zitten. Dat kan bijvoorbeeld in een ruimte op een van jullie universiteiten of een bibliotheek.

Hoe gaat de organisatie om met COVID-19?

In deze tijden is het belangrijk om op onze gezondheid te letten. We houden de richtlijnen van het RIVM in de gaten en passen daarop zo nodig ons programma aan. Het programma is dit jaar een hybride vorm met zowel online als fysieke evenementdagen. Tijdens de fysieke evenementdagen kunnen we altijd 1,5 meter afstand tussen personen waarborgen.

Wat is de Sustainable Business Challenge en hoe werkt het?

De Sustainable Business Challenge is de duurzaamste business case competitie van Nederland! Met de Sustainable Business Challenge doe je praktijkervaring op naast je werk of studie en ontwikkel je jezelf professioneel op het gebied van duurzaamheid en business. Het is dé ultieme boost voor een impactvolle carrière!

Zo werkt het: 

Tijdens de challenge gaan studenten, starters en young professionals tijdens de Sustainable Business Challenge in multidisciplinaire teams aan de slag met actuele businessvraagstukken van top bedrijven. De teams worden uitgedaagd om duurzaamheid en business te combineren en tot praktische en concrete oplossingen te komen, die bedrijven direct kunnen toepassen. Dit jaar gaan de deelnemers aan de slag met vraagstukken voor Grolsch, Alliander, Waternet, ForFarmers en ENGIE.

Na selectie van de deelnemers worden de teams door de organisatie gevormd. Je leert je teamgenoten kennen tijdens de officiële Kick-off. Samen gaan jullie aan de slag met jullie idee, dat jullie presenteren tijdens de Finale. Het programma biedt begeleiding door experts en diverse workshops en trainingen, die helpen om in korte tijd een bijzondere prestatie neer te zetten. Meer informatie over het programma vind je hier.

Voor wie is de Sustainable Business Challenge?

Elke HBO of WO-student, starter of young professional die interesse heeft in duurzaamheid en business kan meedoen aan de Sustainable Business Challenge! Het maakt daarbij dus niet uit welke studie je doet of hebt gedaan. Ben je op zoek naar praktijkervaring, stage of misschien wel een baan? Dan is de Sustainable Business Challenge de perfecte mogelijkheid om jezelf bij de deelnemende topbedrijven te profileren!

Heb ik voorkennis over duurzaamheid nodig?

Specifieke voorkennis over duurzaamheid is niet nodig, want door de vorming van interdisciplinaire teams beschikt ieder team over de juiste skills en kennis die nodig is om mee te doen!

Hoe meld ik me aan en hoe werkt de selectie?

De inschrijfdeadline voor de editie van 2020 is verstreken. Je kunt je niet meer aanmelden.

Elk bedrijf selecteert 12 kandidaten op basis van hun CV en motivatie. In totaal zijn er maar 60 plaatsen beschikbaar, dus zorg dat je opvalt! Alle geselecteerden krijgen na selectie (in de week van 19 tot 23 oktober) een uitnodigingsmail. Als je geselecteerd bent, heb je 24 uur de tijd om op deze uitnodiging in te gaan, hierna vervalt de uitnodiging. Als je bent geselecteerd, word je uitgenodigd voor de Kick-off op 30 oktober, waar je je team ontmoet.