“De SBC heeft mij een baan opgeleverd!”

Op de twee foto’s zie je Esmeralda als oud-deelnemer van de Sustainable Business Challenge én als junior adviseur duurzaamheid bij Primum. “Na de challenge ben ik als stagiair begonnen bij Primum en toen ik klaar was met mijn studie aan de slag gegaan als junior adviseur duurzaamheid!”

In 2016 werkte Esmeralda aan de uitdaging van VolkerWessels, het moederbedrijf van Primum. Samen met haar team ontwierp ze een systeem waarmee VolkerWessels op een eenvoudige manier inzicht kon krijgen in de gebieden die geschikt waren voor het bouwen van een bepaald type duurzame woning. “Ik voelde me als deelnemer serieus genomen, omdat het bedrijf in ons investeerde. We mochten langskomen en ze waren altijd bereikbaar voor vragen. Ook had ik het idee dat ik écht iets bij kon dragen met mijn ideeën.”

Wat de Sustainable Business Challenge heeft opgeleverd

Naast dat ze het deelnemen een bijzondere ervaring vond, heeft het haar ook veel opgeleverd. Ze omschrijft het als een unieke aanvulling op haar studie, omdat ze heeft geleerd vanuit het bedrijfsperspectief op een praktijkgerichte manier naar duurzaamheid te kijken. “Dit zijn waardevolle vaardigheden die je buiten je studie ontwikkelt door deel te nemen aan de Sustainable Business Challenge! Ik raad het daarom echt iedereen aan!”

Tijdens de challenge heeft Esmeralda haar netwerk met waardevolle contacten uitgebreid. Toen ze tijdens haar studie Urban Environmental Management een mailtje ontving over een stageplek bij Primum greep ze deze kans met beide handen aan. In haar huidige rol als adviseur duurzaamheid adviseert ze VolkerWessels en andere bedrijven zoals de waterschappen over hun duurzaamheidsstrategie. “Als ik na mijn studie op zoek had gemoeten naar een baan, was dit precies het type baan geweest waar ik naar opzoek was gegaan!”

Benieuwd welke bedrijven jij kan ontmoeten tijdens de Sustainable Business Challenge van dit jaar? Kijk hier voor meer informatie!