Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge van 2018 vind je hier. Laat je inspireren!

Winnaars openen beurs!

Samen met het bedrijf Enexis, dat dit jaar de Sustainable Business Challenge heeft gewonnen, luidden wij vanochtend de gong om de Euronext beurs van 19 december te openen.

De Sustainable Business Challenge werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door SustainableMotion, een projectbureau dat gelooft in de veranderkracht van een nieuwe generatie jonge talenten. Elk jaar werken 100 jonge talenten aan duurzaamheidsvraagstukken van 5 bedrijven. Naast Enexis, deden dit jaar KLM, Waternet, Nuon en Engie mee. Tijdens de challenge werkten de talenten in multidisciplinaire teams aan oplossingen voor deze vraagstukken. Het programma ondersteunde hen bij het creatieve proces en het concretiseren van de innovatieve ideeën.

Enexis Groep, een van de grootste netbeheerders van Nederland, deed mee om deze frisse inzichten te krijgen. Als semi-overheidsbedrijf pakt Enexis Groep een sterke maatschappelijke rol in het versnellen van de energietransitie, wat helemaal in lijn is met de doelstelling van de Sustainable Business Challenge. Lars Verpalen, Programmamanager Duurzame Mobiliteit van Enexis Groep, opende de handel met een gongslag en viert daarmee de winst van de Sustainable Business Challenge (SBC) 2018. Hij was bedrijfsvertegenwoordiger van het vraagstuk dat de netbeheerder had ingediend voor deze duurzame business case competitie, die gewonnen werd door een team van vier jonge talenten die wekenlang aan het vraagstuk over duurzame mobiliteit werkten.

Ga jij net als Enexis de uitdaging aan in 2019? Kijk dan snel hier

Bekijk het artikel en de foto hier.

Bekijk de opening van het RTLZ nieuws hier: