Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge van 2018 vind je hier. Laat je inspireren!

Waternet: Innovatieve maar concrete oplossingen

Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zorgt voor de hele waterkringloop. Te midden van ontwikkelingen als klimaatverandering en grondstoffen schaarste staat Waternet voor de uitdaging om duurzaamheid in het beleidsproces van assetmanagement te borgen. Tijdens de Sustainable Business Challenge gingen 20 talenten aan de slag met deze uitdaging en dat heeft innovatieve maar concrete oplossingen opgeleverd!

Van 12 oktober tot 7 december deed Waternet mee aan de Sustainable Business Challenge 2018. 100 studenten, starters en young professionals gaan tijdens deze Challenge aan de slag met vraagstukken van 5 bedrijven. Naast Waternet deden dit jaar KLM, Nuon, Enexis en Engie mee.

De Sustainable Business Challenge 2018 is inmiddels tot een einde gekomen met de Finale die op 7 december plaatsvond op het hoofdkantoor van Waternet. De teams die door de bedrijven waren meegenomen naar de Finale presenteerden hier hun oplossingen aan een onafhankelijke jury, die de winnaar van de Sustainable Business Challenge 2018 verkoos.

Echt willen begrijpen
Waternet vindt het van belang dat duurzaamheid wordt geborgd in het beleidsproces van assetmanagement. Het thema duurzaamheid loopt door de aderen van de Waternetters, maar het is een uitdaging om duurzaamheid consequent mee te nemen. Annette Morón van Waternet vond het indrukwekkend hoe de talenten met dit lastige vraagstuk aan de slag gingen: “De teams zijn op verschillende momenten bij ons langsgeweest om te achterhalen wat er op de werkvloer speelt, omdat ze het écht wilde begrijpen. Uit de oplossingen blijkt dat dit ze is gelukt!”

Innovatieve maar concrete oplossingen
Waternet ontving van 5 verschillende teams een oplossing voor hun vraagstuk. De praktische aanpak van de talenten leidde tot  andere oplossingen dan  waaraan Waternet zelf had gedacht. Annette vindt het bijzonder dat de talenten er in  geslaagd zijn om een hele abstracte vraag concreet te beantwoorden: “Dat heeft ons innovatieve maar concrete oplossingen opgeleverd, die wij  zouden kunnen waarmaken!” Het team dat door Waternet werd meegenomen naar de Finale ontwikkelde een duurzaamheidsboom en Wordcloud om binnen Waternet betekenis en zichtbaarheid te geven aan duurzaamheid.

In 2019 organiseren we weer een Sustainable Business Challenge. Hebt u interesse om als bedrijf deel te nemen? Kijk dan hier!