Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge van 2018 vind je hier. Laat je inspireren!

Enexis: Uniek traject met waardevolle oplossingen

Netbeheerder Enexis Groep heeft van alle bedrijven de meeste ervaring met de Sustainable Business Challenge. Dit jaar nemen zij namelijk al voor een derde jaar op een rij deel!  Van een bedrijf met maar één hoofddoel van excellent netbeheer verandert Enexis Groep naar een bedrijf met een essentiële rol in de energietransitie. Om deze rol te vervullen is Enexis Groep op zoek naar wendbaar jong talent. Ze doen al jaren mee aan de Sustainable Business Challenge om dit type talent te ontmoeten en waardevolle oplossingen te krijgen voor verschillende duurzaamheidsvraagstukken.

Van 12 oktober tot 7 december loopt de Sustainable Business Challenge 2018. 100 studenten, starters en young professionals werken tijdens deze challenge aan de vraagstukken van 5 bedrijven. Naast Enexis Groep doen dit jaar KLM, Nuon, Waternet en Engie mee.

Het einde van de Sustainable Business Challenge is inmiddels in zicht. Net als de andere bedrijven heeft Enexis Groep het team gekozen dat zij meenemen naar de Finale op 7 december. Enexis Groep koos het team dat met een intelligente applicatie duurzame mobiliteit bij medewerkers wil promoten.

Nieuwe generatie heeft een andere aanpak
Enexis Groep zet zich in voor duurzame mobiliteit en neemt een voortrekkersrol aan om duurzame mobiliteit bij andere bedrijven te stimuleren. Enexis Groep heeft intern de ambitie om de CO2 op mobiliteit terug te dringen met 50% in 2020. De regelingen en voorzieningen voor duurzaam reizen zijn ingeregeld, maar het gedrag van medewerkers blijft achter. Daarom heeft Enexis Groep innovatieve oplossingen nodig om duurzame mobiliteit bij medewerkers te stimuleren. Enexis Groep ontving tijdens de Halve Finale vijf goede ideeën en was erg onder de indruk van de aanpak van de deelnemers. Lars Verpalen van Enexis Groep licht toe: “Wat ik heel bijzonder vond, was dat de talenten enorm datagedreven bezig gingen. De nieuwe generatie neemt dat gewoon als uitgangspunt! Dat heeft me aan het denken gezet en geïnspireerd om hier met Enexis Groep ook nog meer mee te gaan doen. Grote kans dat we dan nog meer impact kunnen maken.”

Uniek traject
Volgens Lars Verpalen bestaat de Sustainable Business Challenge uit een uniek traject, waardoor het waardevolle oplossingen oplevert: “De talenten gaan een traject van een paar weken in, waarin ze getriggerd worden om aan het begin nog niet na te denken over de oplossing, maar eerst het vraagstuk écht te begrijpen. Vervolgens worden ze op een unieke manier gefaciliteerd in het gehele creatieve proces. Ik geloof dat dat de reden is dat er oplossingen uitkomen waar ik echt mee verder kan! De oplossingen zijn niet te vergelijken met oplossingen die ik ontvang na een challenge van 1 dag.” Lars is van plan om voor alle vijf de ideeën te kijken of ze waardevol en toepasbaar zijn voor Enexis Groep.

Tijdens de Finale op 7 december presenteren de teams die door de bedrijven zijn meegenomen naar de Finale hun idee aan een onafhankelijke jury. De jury beslist welk team zich de winnaar van de Sustainable Business Challenge 2018 mag noemen!