Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge van 2018 vind je hier. Laat je inspireren!

Nuon: Frisse blikken voor duurzame woningen

Nuon wil binnen één generatie klimaatneutraal zijn en er voor zorgen dat haar klanten dat ook kunnen zijn. Een van de grootste uitdagingen hierin is het duurzaam verwarmen van woningen. Nuon hoopt tijdens de Sustainable Business Challenge tot efficiënte manieren te komen om sneller of met minder mensen duurzame energieoplossingen te kunnen implementeren in woningen.

Van 12 oktober tot 7 december doet Nuon mee aan de Sustainable Business Challenge. 100 studenten, starters en young professionals gaan tijdens deze challenge aan de slag met vraagstukken van 5 bedrijven. Naast Nuon doen dit jaar KLM, Waternet, Enexis en Engie mee.

De Sustainable Business Challenge is inmiddels in volle gang. Het Innovation Lab vond op 26 oktober plaats bij Nuon! De talenten volgden allerlei workshops en trainingen om zoveel mogelijk ideeën te genereren en deze vervolgens om te zetten in concrete oplossingen.

Buiten gebaande paden denken
Naast de verduurzaming van de energieproductie, vult Nuon de energietransitie in door energieoplossingen te ontwikkelen en aan te bieden via onder andere haar dochterbedrijf Feenstra. Hierin is een van de grote uitdagingen de beperkte beschikbaarheid van voldoende gekwalificeerde adviseurs en installateurs voor het verduurzamen van woningen. Om tot innovatieve ideeën te komen doet Nuon mee aan de Sustainable Business Challenge. Wouter Wolfswinkel, Business Development Manager, licht toe: “De energietransitie is een enorme opgave, dat merken wij in alles en merken ook onze klanten in toenemende mate. Bij een complexe uitdaging, zoals het verduurzamen van woningen, is het heel waardevol om mensen van verschillende disciplines die niet “vastgeroest” zitten in de materie bij elkaar te zetten en hen tot nieuwe inzichten te laten komen. Door mee te doen aan de Sustainable Business Challenge ervaren we de krachtige synergie die ontstaat als je een groep van breed opgeleide, slimme en frisse mensen één doel laat nastreven.”

Talenten met de juiste instelling
Wouter heeft de talenten ontmoet tijdens de Kick-off en op bezoek gehad tijdens het bedrijfsbezoek en is onder de indruk van de instelling van de talenten: “Het viel me op hoe ontzettend doortastend en scherp de talenten zijn, ze stellen écht veel vragen en bij ons op kantoor spraken ze allerlei collega’s aan om de ingewikkelde materie te kunnen snappen. Erg mooi om te zien!”

Tijdens de Halve Finale op 16 november presenteren de teams hun innovatieve en praktische ideeën aan de jury, Wouter is ontzettend benieuwd naar de 5 oplossingen!