Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge  vind je hier. Laat je inspireren!

KLM: Ideeën voor verduurzamen vliegtuighangars

KLM zet zich in voor een CO2-neutrale grondoperatie. Om dichterbij dit doel te komen moet er een (kosten)efficiënte en duurzame oplossing komen voor het verwarmen van de vliegtuighangars. Studenten, starters en young professionals werken tijdens de Sustainable Business Challenge 2 maanden aan innovatieve oplossingen voor deze uitdaging. “We zitten al lange tijd met dit probleem en doen mee aan deze challenge om tot een nieuwe denkrichting voor dé oplossing te komen!” vertelt Hans Veldkamp, director security affairs, infrastructure & CSR, van KLM.

Van 12 oktober tot 7 december doet KLM mee aan de Sustainable Business Challenge. 100 studenten, starters en young professionals gaan tijdens deze challenge aan de slag met vraagstukken van 5 bedrijven. Naast KLM doen dit jaar Nuon, Waternet, Enexis en Engie mee.

De Sustainable Business Challenge is inmiddels in volle gang. Het bedrijfsbezoek is een van de onderdelen van het programma. De talenten die werken aan de case van KLM bezochten één van de vele hangaars. Hier konden ze al hun vragen stellen en inspiratie op doen voor creatieve ideeën.

Kracht van multidisciplinaire teams
KLM voert het vliegtuigonderhoud op Schiphol uit in enorme hangars. Wanneer een vliegtuig een hangar in en uit rijdt, ontsnapt alle warmte direct. Er worden verwarmingsinstallaties gebruikt om de onderhoudsmedewerkers een goede werkomgeving te bieden. Door het gebruik van deze installaties zijn de hangars de grootste gasverbruikers van de hele KLM operatie. Tijdens de Sustainable Business Challenge bedenken 20 talenten innovatieve ideeën om deze hangars duurzaam te verwarmen. Esmée van Veen, Sustainability manager bij KLM, benadrukt het belang van gemengde teams: “Als er een makkelijke oplossing was geweest, dan hadden we hem al gevonden. Daarom ben ik blij dat tijdens de Sustainable Business Challenge studenten met zowel technische als sociale studieachtergronden samenwerken aan deze duurzame uitdaging!”

Proof of concept
Volgens Hans Veldkamp, director security affairs, infrastructure & CSR, is de Sustainable Business Challenge een bewezen concept. “Er heerst energie, de juiste spirit en het wordt ontzettend goed begeleid. Dat maakt dat ik heel veel vertrouwen heb in het concept!” Volgens Hans creëert dit een sfeer waarin de talenten zich prettig voelen en dat is volgens hem de juiste basis om te komen tot creatieve ideeën.

Tijdens de Halve Finale op 16 november presenteren de teams hun innovatieve en praktische ideeën aan de jury, waar Hans ook zal plaatsnemen als jurylid!