Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge vind je hier. Laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden!

Innovation Lab: op naar idee dat waarde toevoegt!

Het bruiste van de energie op het hoofdkantoor van Nuon afgelopen vrijdag. Hier vond namelijk het Innovation Lab van de Sustainable Business Challenge plaats. De 100 talenten volgden workshops en kregen tools aangereikt om zoveel mogelijk ideeën te bedenken voor de business cases én deze vervolgens om te zetten in concrete oplossingen. Ook kregen de teams de kans om met experts in gesprek te gaan om hun ideeën te toetsen.

Op de Kick-off en het Bedrijfsbezoek hebben de teamgenoten elkaar, het bedrijf en de business case goed leren kennen. Een goed uitgangspunt om tijdens het Innovation Lab los te barsten met het bedenken van creatieve ideeën!

Tijdens de opening werd de toon van de dag gezet.  Arjan de Jong van Nuon gaf een interessante keynote over innovatie. Hij gaf de talenten inzicht in waar je op moet letten om tot een idee te komen dat échte waarde toevoegt! Hierna kregen de deelnemers een training creatief denken om zo veel mogelijk ideeën te genereren. Ook kregen zij de tools aangereikt om deze vervolgens om te zetten naar innovatieve en concrete oplossingen. De hele dag werd er hard gewerkt en is er volop gebrainstormd en gediscussieerd. Ook de aanwezige experts hebben niet stil gezeten! De teams konden de door hen bedachte ideeën direct bij hen toetsen.

Buiten gebaande paden denken
De teams hebben enorme stappen gezet! Deelnemer Joris den Breejen werkt aan de case van KLM en vertelt: “De workshops hebben écht mijn ogen geopend, ik vond het leerzaam om me er bewust van te worden dat je hersenen de neiging hebben binnen gebaande paden te denken. Door de workshop kregen we handvatten om hier buiten te komen. Ik kijk enorm uit naar de Halve Finale om daar de innovatieve ideeën van alle teams te horen!

De komende drie weken werken de teams hun innovatieve oplossing verder uit. Ze pitchen deze tijdens de Halve Finale bij PLNT in Leiden. Daar kiezen ENGIE, KLM, Nuon, Waternet en Enexis uit de oplossingen van de 5 teams het team met het meest innovatieve en haalbare idee. Dat team mag hun idee presenteren tijdens de Finale!

Bekijk de foto’s van het Innovation Lab hier!