ENGIE: met jong talent de energietransitie versnellen

De Healthcare sector verandert enorm snel. ENGIE wil voor ziekenhuizen een partner zijn in de energietransitie die volledig ontzorgt. Buiten eigen patronen blijven denken is daarvoor belangrijk.  Door deel te nemen aan de Sustainable Business Challenge leveren jonge talenten innovatieve en creatieve ideeën aan ENGIE voor het verduurzamen van ziekenhuizen. Zo kan ENGIE samen met jong talent de energietransitie versnellen.

Van 12 oktober tot 7 december doet ENGIE mee aan de Sustainable Business Challenge. 100 studenten, starters en young professionals gaan tijdens deze challenge aan de slag met vraagstukken van 5 bedrijven. Naast ENGIE doen dit jaar KLM, Nuon, Waternet en Enexis mee.

Healthcare is één van de marktsegmenten waar ENGIE zich steeds meer op focust. Daarom doet ENGIE Healthcare, dat onder leiding staat van directeur Johan van Baardwijk, deze editie weer mee. ENGIE ontzorgt ziekenhuizen volledig door bijvoorbeeld gebouwen duurzamer en slimmer te maken dankzij de inzet van digitalisering én dankzij de opwek en/of levering van duurzame energie. ENGIE is daarom altijd op zoek naar innovatieve out-of-the-box oplossingen.

Buiten eigen denkpatronen blijven kijken
“Wij willen buiten onze eigen denkpatroon blijven kijken. Je hebt voor sommige uitdagingen out-of-the-box ideeën nodig om nog weer verder te komen.” vertelt Renzo van Dijk van ENGIE, hij vervolgt: “Waarom ENGIE deelneemt aan de challenge? Duurzaamheid is bij ons top of mind. We zien ook dat er heel veel jonge ambitieuze mensen zijn die met duurzaamheid bezig zijn en daar sterke en innovatieve ideeën over hebben. Ik ga ervan uit dat er minder deelnemers affiniteit hebben met technische dienstverlening, waardoor zij het vraagstuk vanuit een andere invalshoek benaderen. Tijdens de Sustainable Business Challenge verwachten wij ook daarom oplossingen te horen waar wij niet zelf aan gedacht hebben en waar we ook weer van kunnen leren. Bovendien zijn wij binnen alle lagen van onze organisatie op het gebied van duurzaamheid op zoek naar jonge talenten, dus het is voor ons erg belangrijk om met deelnemers in contact te komen!”

Wat de challenge uniek maakt
Het is niet de eerste keer dat ENGIE deelneemt aan de Sustainable Business Challenge. Renzo licht toe wat de challenge volgens hem uniek maakt: “In de challenge zie je een goede samenwerking tussen het bedrijfsleven en studenten, en dat heb ik toch nog niet zo vaak meegemaakt.  Bedrijven vragen om hulp en krijgen realiseerbare ideeën die ook daadwerkelijk geïmplementeerd kunnen worden!”

Tijdens de Kick-off, door ENGIE gehost bij BlueCity, leerden de deelnemende talenten hun teamgenoten kennen en konden ze het vraagstuk van de bedrijven bestuderen. Door middel van verschillende workshops werden zij geholpen om het vraagstuk grondig te analyseren.

Benieuwd naar de Kick-off? Lees hier de terugblik!