Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge vind je hier. Laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden!

Op bezoek bij de bedrijven!

De 100 deelnemers van de Sustainable Business Challenge gingen afgelopen vrijdag op bezoek bij de bedrijven waarvoor ze aan een uitdaging werken. Zo bezochten de deelnemers van KLM de enorme vliegtuighangars waar de vliegtuigen onderhoud krijgen en bezochten de deelnemers van Waternet gemalen!

Nadat de teams op de Kick-off van vrijdag 12 oktober elkaar en het vraagstuk leerden kennen, kregen de deelnemers tijdens het Bedrijfsbezoek alle ins en outs van hun bedrijf te horen. Ook kregen ze de kans om de bedrijfsvertegenwoordigers het hemd van het lijf te vragen. De teams zijn zo optimaal voorbereid voor het Innovation Lab van aanstaande vrijdag waarin zij worden ondersteund om met de ingewonnen informatie in het achterhoofd toe te werken naar innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van de bedrijven.

Bekijk het fotoverslag en zie wat de teams op deze dag nog meer deden!

▼ De deelnemers van ENGIE kregen een rondleiding door de techniekruimte van het Amphiaziekenhuis! Hier leerden ze van alles over de systemen die de warmte, koude en energie opwekken. 

 

 

▼ De deelnemers van Waternet kregen een brede kijk in de keuken van Waternet! Niet alleen deelden verschillende directieleden hun kennis, maar ook bezochten ze gemalen.

 

 

▼ Bij KLM bezochten de deelnemers de vliegtuighangars waar de vliegtuigen onderhoud krijgen. De ideale manier om inspiratie op te doen voor ideeën over hoe deze hangars duurzaam verwarmt kunnen worden.

 

 

▼ De talenten die voor Nuon aan de slag zijn, kregen een technische deep dive in het Feenstra Lab!

▼ Bij Enexis ontdekten de deelnemers wie het snelst een elektrische auto aan het laden kreeg en kregen ze een kijkje in de keuken!

 

Wij kijken uit naar het Innovation Lab op vrijdag 26 oktober. Dan krijgen de talenten workshops en trainingen die helpen om zoveel mogelijk ideeën te genereren en om deze om te zetten in innovatieve en concrete oplossingen.