Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge vind je hier. Laat je inspireren!

“Ik kreeg een traineecontract”

We stellen je graag voor aan onze oud-deelnemer én sustainable business pro: Arjen Kratz. Arjen heeft namelijk niet één, maar twee keer deelgenomen aan de Sustainable Business Challenge! En dat heeft hem geen windeieren gelegd. “De challenge heeft allerlei deuren geopend, niet alleen voor mijzelf, maar ook voor het bedrijf intern.”

In 2014 bedacht het team van Arjen een innovatieve oplossing voor de business case van deelnemend bedrijf Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Na afloop van de Sustainable Business Challenge is Arjen zijn team opnieuw benaderd door de bedrijfsvertegenwoordiger met de vraag of we hun oplossing verder wilden uitwerken. “Mede door hun enthousiasme waren we super gemotiveerd om ons volledig op het idee te storten” aldus Arjen. Ze presenteerden hun idee nog twee keer intern en kregen daardoor heel veel exposure. “De pitch training die we tijdens de challenge hebben gehad heeft ons echt geholpen om ons ideeën kort en krachtig over te brengen” vertelt Arjen. Hoogheemraadschap was overtuigd en besloot het serieus aan te pakken; Arjen mocht een offerte indienen en begon zo zijn leven als ZZP’er met een eerste klus.

Netwerk uitgebreid
In de tijd daarop is Arjens motivatie en harde werken tijdens de challenge niet onopgemerkt gebleven. Zijn idee is – met een inmiddels succesvol afgeronde pilot – in de praktijk gebracht! Arjen: “De Sustainable Business Challenge heeft mijn professionele netwerk flink uitgebreid en dat werkte door tot ver na de challenge!”. Uiteindelijk kwam Arjen namelijk ook in contact met andere betrokken partijen, legt hij uit. Eén van deze partijen was de provincie Noord-Brabant, waar hij momenteel alweer zijn tweede trainee-opdracht uitvoert.

Benieuwd naar de ervaringen van andere oud-deelnemers? Lees het verhaal van Esmee of Marije!