Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge vind je hier. Laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden!

Verfrissend idee wint editie 2017

Met een verfrissend idee toegepast op bestaande bushokjes wint het team van Hoogheemraadschap van Delfland de Sustainable Business Challenge 2017. Dat maakte de jury bekend tijdens de Finale op vrijdagavond 8 december, waar de finalisten teams hun innovatieve ideeën presenteerden voor de duurzame businessvraagstukken van ABN AMRO, Enexis, ENGIE, Hoogheemraadschap van Delfland en Floriade.

De afgelopen maanden werkten de teams aan innovatieve én concrete ideeën voor de duurzame businessvraagstukken van de 5 bedrijven. Met trainingen en workshops werden de talenten ondersteund in het creatieve proces om tot een vernieuwende oplossing te komen.

Tijdens de Finale presenteerden de teams hun ideeën aan de jury, bestaande uit Antoine Heideveld (directeur Het Groene Brein), Maria van der Heijden (directeur MVO Nederland) en Anne Koudstaal (DJ100’er, initiatiefnemer PlasticRoad bij KWS). De jury beoordeelde de oplossingen op onder andere innovativiteit en haalbaarheid om te beslissen welk team zich de winnaar van de Sustainable Business Challenge 2017 mocht noemen.

Ideeën met impact
Strak in pak presenteerden alle 5 de teams met hun opgedane kennis en prestatievaardigheden de oplossingen aan de jury. “Alle voorstellen zijn heel toepasbaar, concreet én maken impact. Het zijn allemaal ideeën waar de bedrijven morgen al mee zou kunnen beginnen, dus ik zeg doen!” vertelt juryvoorzitter Antoine Heideveld enthousiast: “Deze 5e editie van de Sustainable Business Challenge laat opnieuw zien waar de jonge generatie toe in staat is.”

Op een verfrissende manier wil het winnende team impact maken door een nieuwe invulling te geven aan bushokjes en zo bewustzijn van regenwater bij reizigers te vergroten. Bas van den Hurk van Hoogheemraadschap van Delfland wilt liever vandaag dan morgen al met het plan aan de slag: “Ik ben heel trots op wat het team heeft neergezet. We willen dit idee al het eerste kwartaal van volgend jaar daadwerkelijk gerealiseerd hebben!”.

Oplossingen met potentie
Ook de andere bedrijven zien veel potentie in de vernieuwende oplossingen. “Het team is met een veelbelovend idee gekomen en daar willen we zo snel mogelijk mee aan de slag. In de week van de circulaire economie wat volgende maand plaats vindt, willen we daarom al een begin maken.” vertelt Hein Brekelmans van ABN AMRO over het idee van een Dragon’s Den voor circulaire ondernemers. Ook Enexis ziet kansen om de innovatieve oplossing om elektrisch rijden te stimuleren ook daadwerkelijk te verwezenlijken vertelt Maurijn de Heus: “Het idee laat wederom zien dat je met duurzaamheid ook geld kunt verdienen en dat maakt het idee erg interessant.”

Meer weten?
Wil je meer weten over de vernieuwde oplossingen van de teams? We vertellen er graag meer over! Neem contact op via info@sustainablemotion.nl