Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge vind je hier. Laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden!

ENGIE: werken aan de duurzaamste kilometer van Nederland

ENGIE wil voorop lopen in duurzame verandering, daarom laat het bedrijf jong talent meedenken over deze transitie tijdens de Sustainable Business Challenge. Afgelopen vrijdag presenteerden de teams hun oplossingen voor de ‘duurzaamste kilometer van Nederland’. “Ik ben ontzettend verrast door de vernieuwende ideeën van de teams” vertelt Roderik Oude Ophuis, management trainee bij ENGIE.

Van 13 oktober tot 8 december doet ENGIE mee aan de Sustainable Business Challenge. 100 studenten, starters en young professionals gaan tijdens deze challenge aan de slag met vraagstukken van 5 bedrijven. Naast ENGIE doen dit jaar ABN AMRO, Enexis, Hoogheemraadschap van Delfland en Floriade mee.

Samen met de gemeente Leiden daagt ENGIE de deelnemers uit om van de entree van Leiden ‘de duurzaamste kilometer van Nederland’ te maken. Het Leidse stationsgebied ondergaat een metamorfose en ondertussen maakt de Nederlandse economie een periode van duurzame transitie door. “We kiezen er bewust voor om in dit project samen te werken met de gemeente Leiden. Daarmee zorgen we ervoor dat de resultaten ook daadwerkelijk duurzaam zijn, voor op de langere termijn.”. Roderik vervolgt: “De case gaat over het stationsgebied van Leiden. Midden in de stad, waar de impact dus ook het hoogst is.”

Wethouder Duurzaamheid bij de gemeente Leiden, Paul Dirkse, vult aan: “Steeds meer bewoners, bedrijven en instellingen komen met ideeën en initiatieven voor een kansrijke, leefbare stad voor nu en in de toekomst. Dat houdt ons scherp en biedt bovendien een enorme stimulans in het realiseren van een aardgasvrij en klimaatbestendig Leiden.”

Oplossingen met een twist
Tijdens de Halve finale presenteerden de teams aan de bedrijfsjury hun innovatieve duurzame business oplossing. “Ik was verrast door de presentaties van de talenten. Er zat een vernieuwende twist in hun oplossingen. Die verfrissende ideeën dagen ons uit om te kijken of het ook echt anders kan.”. Naast een innovatieve oplossing, hoopt Roderik nog meer mee te nemen: “Wij als ENGIE kunnen ontzettend veel van de deelnemers leren. De verfrissende blikken en aanstekelijke ambitie wil ik na de challenge mee nemen in onze dagelijkse werkzaamheden”.

“Ik ben jaloers op de kans die de deelnemers aan deze challenge krijgen” zegt Roderik lachend: “Het is uniek dat grote bedrijven hun grootste duurzaamheidsvraagstukken neerleggen bij dit talent en ook de vrijheid geven om daar helemaal in te duiken.”.

Op naar de Finale
Tot aan de Finale werken de winnende teams hard om hun oplossing te perfectioneren. Ze concretiseren de oplossing in samenwerking met de bedrijven en hun stakeholders. Ook worden ze ondersteund met het Winners Lab, om het idee tijdens de Finale goed te kunnen presenteren. “We zijn heel benieuwd of het winnende idee samen met ENGIE uitgevoerd kan worden. Op weg naar de duurzaamste kilometer van Nederland!” sluit wethouder Paul af.

Op vrijdag 8 december vindt de ultieme ontknoping plaats: dan gaan de teams én bedrijven de eindstrijd met elkaar aan tijdens de Finale. De Finale is onderdeel van Flevo Campus Live. Benieuwd naar dé winnende oplossing van de Sustainable Business Challenge 2017? Kom naar de Finale bij het Stadhuis in Almere en geef je hier op!