Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge vind je hier. Laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden!

Expertise Lab: van idee naar oplossing

Afgelopen vrijdag werd er hard gewerkt op het hoofdkantoor van Nuon. Daar vond het Expertise Lab van de Sustainable Business Challenge plaats. De 100 deelnemers kregen trainingen en workshops voor het bedenken en uitwerken van een innovatieve oplossing voor hun business case. Ook kregen de teams de kans om met experts in gesprek te gaan om hun ideeën te toetsen.

Na een leerzame Kick-off en interessant Bedrijfsbezoek hadden de teams de focus van hun duurzaamheidsvraagstuk bepaald. Hoogste tijd dus om tijdens het Expertise Lab te werken naar een innovatieve oplossing!

De dag begon met een training creatief denken om zoveel mogelijk ideeën te generen. Ook kregen de teams de tools om de ideeën vervolgens om te zetten naar innovatieve en concrete oplossingen. Er stonden 8 experts klaar waar de teams gelijk hun ideeën konden toetsen.

Er werd de hele dag goed gebrainstormd, flink gediscussieerd en hard gewerkt door de teams. “Het was een intensieve maar zeer leerzame dag” vertelt Nele Thijssen, die met haar team met de case van ABN AMRO aan de slag is: “Met de hulp van experts hebben we geleerd de theorie en praktijk aan elkaar te verbinden. De training creatief denken was niet alleen erg leuk om te volgen, het heeft ons ook geholpen om vernieuwende oplossingen te bedenken. Het is ontzettend inspirerend om met je team te werken naar het allerbeste duurzame idee.”

De komende drie weken werken de teams hun innovatieve oplossing verder uit. Ze pitchen deze tijdens de Halve Finale bij de Impact Hub in Leiden. Daar kiezen ABN AMRO, Enexis, ENGIE, Hoogheemraadschap van Delfland en Floriade uit de oplossingen van de 5 teams het team met het meest innovatieve en concrete idee om te presenteren in de Finale.

Bekijk de foto’s van het Expertise Lab hier!