Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge vind je hier. Laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden!

Enexis: met verfrissende blikken de energietransitie versnellen

Enexis wil het voortouw nemen in de energietransitie en zoekt daarom jong talent dat duurzaamheid niet alleen belangrijk vindt maar daar ook inhoudelijk aan kan bijdragen. Daarom doet het netbedrijf voor de 2e keer mee aan de Sustainable Business Challenge. “Voor Enexis is de challenge een bron van verfrissende blikken, inspiratie én goede talenten” vertelt Thom van ’t Hullenaar, Manager Recruitment bij Enexis.

Van 13 oktober tot 8 december doet Enexis mee aan de Sustainable Business Challenge. 100 studenten, starters en young professionals gaan tijdens deze challenge aan de slag met vraagstukken van 5 bedrijven. Naast Enexis doen dit jaar ABN AMRO, ENGIE, Hoogheemraadschap van Delfland en de Floriade mee

Intrinsiek gemotiveerde talenten
Afgelopen vrijdag vond het Bedrijfsbezoek plaats, waar de talenten een kijkje in de keuken kregen van de deelnemende bedrijven. Bij Enexis leerden de deelnemers alle ins en outs van elektrisch rijden én kregen ze de kans om dit zelf te ervaren. Thom kijkt terug op een geslaagde dag: “De deelnemers zijn intrinsiek gemotiveerde talenten die oprecht geïnteresseerd zijn en willen weten hoe het zit. Ze willen niet stil zitten, maar juist zelf bijdragen aan de transitie naar een duurzamere wereld. Dat merk je door de vragen die ze stellen en hun proactieve houding.”. Voor Enexis is de challenge een mooie kans om in contact te komen met studenten en ze enthousiast te maken voor een traineeship of andere startersfunctie. Thom vervolgt: “Het zijn talenten die ik hier ook als trainee zou zien rondlopen. Ze hebben nu al een duidelijke visie en zijn daar creatief in.”

Revolutionair idee
Naast nieuw talent aantrekken heeft Enexis met de challenge ook het doel om innovatieve ideeën te vinden die impact maken. “We hebben veel kennis, we hebben de ambitie en ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de energietransitie te versnellen. Dit vraagt van ons een nieuwe manier van leren, organiseren, denken en doen. We moeten over de grenzen van een netbeheerder heen kijken en met de challenge krijgen we frisse blikken van jong talent op onze uitdagingen.” vertelt Thom verder. Dit jaar daagt Enexis de deelnemers uit om met oplossingen te komen om elektrisch rijden voor de consument aantrekkelijker te maken. “Het is voor ons een actueel thema en daarom ontzettend mooi om zulke gemotiveerde studenten, starters en young professionals daarbij te betrekken.

Vorig jaar won het team van Enexis de Sustainable Business Challenge 2016 met een baanbrekende oplossing om het gasnet te vullen met een soort vloeibare batterij, waarmee duurzame energie grootschalig kan worden opgeslagen. “De impact van het idee was nog groter dan verwacht. Het is voor ons een revolutionair idee voor een groot maatschappelijk probleem waar we vandaag de dag nog veel onderzoek naar doen,” vervolgt Thom enthousiast: “Al met al een zeer waardevolle ervaring en een bron van verfrissende blikken, inspiratie én goede talenten!”

Hoogstaand programma
“Laten we niet vergeten dat de challenge ook intern bij Enexis voor verbinding zorgt. We werken vooraf nauw samen met collega’s van andere afdelingen om af te stemmen welke uitdaging we de deelnemers voorleggen. Daardoor zijn we nog beter van elkaar op de hoogte wat er speelt én wat er nodig is.” vult Thom aan. “Kortom, de Sustainable Business Challenge is een hoogstaand programma wat ons prachtige kansen biedt. Het programma zit strak in elkaar, alles is tot in de puntjes geregeld én we krijgen er daadwerkelijk resultaat voor terug!”.

Tijdens de Halve Finale op 17 november presenteren de teams hun innovatieve en praktische ideeën aan de jury, waar Thom van ’t Hullenaar ook als jurylid zal plaatsnemen.

Deelnemen als bedrijf
Interesse om net als Enexis mee te doen aan de Sustainable Business Challenge? SustainableMotion vertelt graag meer over de mogelijkheden! Neem contact met ons op via 020-3585963 of info@sustainablemotion.nl