Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge vind je hier. Laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden!

ABN AMRO: circulaire economie versnellen met talent

ABN AMRO wil ondernemers helpen met de transitie naar een circulaire economie. Daarom doet de bank mee aan de Sustainable Business Challenge 2017. Studenten, starters en young professionals denken mee over hun duurzaamheidsvraagstuk. “Het is fantastisch dat ABN AMRO op deze manier gebruik maakt van de innovatieve denkkracht van de jonge generatie” vertelt Hein Brekelmans, hoofd Sustainable Finance Desk bij ABN AMRO.

Van 13 oktober tot 8 december doet ABN AMRO mee aan de Sustainable Business Challenge. 100 studenten, starters en young professionals gaan tijdens deze challenge aan de slag met vraagstukken van 5 bedrijven. Naast ABN AMRO doen dit jaar Enexis, ENGIE, Hoogheemraadschap van Delfland en de Floriade mee.

Afgelopen vrijdag ging de 5e editie officieel van start bij Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO. “Ik ben erg trots dat de Kick-off van de Sustainable Business Challenge plaatsvond in ons circulaire paviljoen. Het gedachtegoed van het paviljoen sluit naadloos aan bij wat we met de challenge beogen” vertelt Hein.

Kracht van jonge generatie
ABN AMRO daagt de deelnemers uit om mee te denken hoe de retail sector de transitie naar een circulaire economie kan versnellen en hoe ABN AMRO hier bij kan helpen. Ondernemers in de sector Retail staan nu namelijk voor de uitdaging om zowel hun verdienmodel als de mindset van de consument te veranderen. De deelnemers werken de komende maanden aan een innovatieve oplossing hoe ABN AMRO deze ondernemers het beste kan ondersteunen in deze transitie. Hein vervolgt enthousiast: “Het is fantastisch dat ABN AMRO op deze manier gebruik maakt van de kracht van de jonge generatie. Als geen ander kunnen zij out-of-the box denken en ze worden nog niet gehinderd door te denken in bepaalde patronen.”

“De energie borrelt”
Naast het vinden van een innovatieve oplossing voor hun business case, is ABN AMRO tijdens de challenge ook op zoek naar talent dat past binnen de organisatie. “Ik word enthousiast van de energie die je ziet borrelen bij de deelnemers” vertelt Hein. “Wat deze challenge uniek maakt is dat er talenten aan meedoen uit allerlei verschillende studiedisciplines, zowel technisch als sociaal. Zij weten cruciale zaken te combineren”.

Na eerdere edities vonden bedrijven het talent wat ze zochten. Ruim 15% van de deelnemers werd na de challenge aangenomen om met hun ideeën aan de slag te gaan.

Tijdens de Halve Finale op 17 november presenteren de teams hun innovatieve en praktische ideeën aan de jury, waar Hein Brekelmans ook als jurylid zal plaatsnemen.

Benieuwd naar de Kick-off bij Circl? Lees de terugblik of bekijk de foto’s!