Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge vind je hier. Laat je inspireren!

“Je kunt meedoen met elke studieachtergrond”

Maak kennis met Marije: voormalig management Trainee bij ENGIE én oud-deelnemer van de Sustainable Business Challenge 2015. Toen Marije de website van de Sustainable Business Challenge bekeek viel haar oog al snel op de business case van ENGIE. Dat ze twee jaar later de titel Consultant Smart Areas zou dragen had ze nooit verwacht…

“Ik was net klaar met mijn studie sociale geografie toen ik een beetje begon te oriënteren wat ik wilde doen. Via een vriendin stuitte ik op de Sustainable Business Challenge.” De challenge en de case van ENGIE sprak haar direct aan, alleen twijfelde ze enorm of ze met haar achtergrond in sociale geografie wel bij zo’n technisch bedrijf zou passen. Na wikken en wegen besloot ze de uitdaging toch aan te gaan. Achteraf – naar eigen zeggen – één van de beste keuzes die ze ooit heeft gemaakt. “De Sustainable Business Challenge is geschikt voor alle studie-achtergronden, je hoeft dus geen duurzaamheidsachtergrond te hebben”. Volgens Marije een “fantastische manier” om in contact te komen met uiteenlopende mensen, bedrijven en experts. “Met behulp van deze experts ben ik gegroeid in het analyseren van problemen en het ontleden van een vraagstuk.”

Helaas leek het avontuur voor Marije en haar teamgenoten bij de halve finale te eindigen. “We baalden ongelofelijk dat we niet door mochten!” lacht ze. Dat ze vervolgens een aanbod kreeg van een recruiter om een traineeship bij ENGIE te volgen was dan ook een welkome verrassing. Het einde van de Sustainable Business Challenge bleek uiteindelijk dus het begin van haar carrière bij ENGIE te zijn. “Welke studie je ook doet of hebt gedaan, ik raad iedereen aan om mee te doen!”, aldus Marije. Twijfel jij of je wel een relevante studieachtergrond en/ of voorkennis hebt om deel te nemen? Laat je inspireren door Marije en ga de uitdaging aan!

Benieuwd naar de ervaringen van andere oud-deelnemers? Lees het verhaal van Arjen of Esmee!