Nieuws

Interessante verslagen van eerdere edities en natuurlijk alle laatste updates over de challenge vind je hier. Laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden!

“Door de SBC deed ik praktijkervaring op naast mijn studie”

Graag stellen we je voor aan de ambitieuze oud-deelnemer Esmee. Toen Esmee zich inschreef voor de Sustainable Business Challenge was zij derdejaars bachelorsstudent van Future Planet Studies. Met een fulltime studie en daarnaast haar vrijwilligerswerk waren haar weken goed gevuld. Toch liet haar dit niet weerhouden van deelname. Al snel bleek dat de combinatie van studie, werk én deelname aan de challenge goed te doen was; “het was heel tof om de theorie van mijn studie nu ook in de praktijk te kunnen toepassen” legt Esmee uit.

Waterbedrijf Vitens stelde het team van Esmee voor een grote uitdaging: formuleer mogelijke toekomstscenario waarmee Vitens op lange termijn haar bronnen kan beschermen. Esmee lacht; “dit was nog eens wat anders dat het schrijven van een paper”! Samen met haar teamgenoten en met behulp van verschillende workshops, trainingen en professionele begeleiding wisten Esmee en haar teamgenoten een strak voorstel neer te zetten. En guess what… ze waren door naar de finale!

Esmee blikt terug: “het was heel inspirerend om een business case van zo dichtbij mee te maken”. Daarnaast staat de praktijkervaring die ze tijdens de challenge heeft opgedaan ook mooi op haar cv: “meedoen heeft mij 10 stappen verder geholpen in mijn professionele ontwikkeling, omdat ik nu theorie en praktijk veel beter weet te verbinden”.

Benieuwd naar de ervaringen van andere oud-deelnemers? Lees het verhaal van Arjan of Marije!