Veelgestelde vragen

Hier vind je alle informatie over de Sustainable Business Challenge; van programma tot prijs! Is iets toch nog niet helemaal duidelijk? Stuur ons dan een mailtje en neem contact met ons op.

Wat is de Sustainable Business Challenge en hoe werkt het?

De Sustainable Business Challenge is de duurzaamste business case competitie van Nederland! Met de Sustainble Business Challenge wordt business en duurzaamheid gecombineerd. Voor jou is het dé manier om je te oriënteren op een (duurzame) carrière!

Zo werkt het: 

Honderd deelnemers gaan in interdisciplinaire teams aan de slag met businessvraagstukken voor een bedrijf naar keuze. De teams worden uitgedaagd om praktische en concrete oplossingen te bedenken, die bedrijven direct kunnen toepassen. Tijdens deze vierde editie van de challenge kunnen studenten en Young Professionals in teams aan de slag met vraagstukken voor ABN AMRO, Engie, Floriade, Hoogheemraadschap Delfland en Enexis.

Teams worden door de organisatie gevormd en leren elkaar kennen tijdens de officiële kickoff op een bijzondere locatie. Samen gaan zij aan de slag met hun idee, dat ze presenteren tijdens de halve finale. Als hun idee door het bedrijf als beste idee uit de bus komt, stroomt het team door naar de finale, waar ze tegen teams van andere bedrijven strijdt. Meer informatie over het programma vind je hier.

Voor wie is de Sustainable Business Challenge?

Elke HBO of WO-student, recent afgestudeerde, starter of Young Professional die interesse heeft in duurzaamheid en business kan meedoen aan de Sustainable Business Challenge!  Ben je op zoek naar praktijkervaring, stage of misschien wel een baan? Dan is de Sustainable Business Challenge de perfecte mogelijkheid om jezelf bij een bedrijf te presenteren!

Heb ik voorkennis over duurzaamheid nodig?

Specifieke voorkennis over duurzaamheid is niet nodig, want door de vorming van interdisciplinaire teams beschikt ieder team over de juiste skills en kennis die nodig is om mee te doen!

Hoe schrijf ik me in en hoe werkt de selectie?

Je schrijft je individueel vóór 29 september in via het inschrijfformulierBij de inschrijving stuur je je CV en een motivatie mee.

Elk bedrijf selecteert 20 kandidaten op basis van hun CV en motivatie. In totaal zijn er maar 100 plaatsen beschikbaar, dus zorg dat je opvalt! Alle geselecteerden krijgen na selectie (op 2 en 3 oktober) een uitnodigingsmail. Als je geselecteerd bent, heb je 24 uur de tijd om op deze uitnodiging in te gaan, hierna vervalt de uitnodiging. Als je bent geselecteerd, word je uitgenodigd voor de Kick Off op 13 oktober, waar je je team ontmoet en aan de slag gaat.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan deze challenge?

De Sustainable Business Challenge is perfect te combineren met je studie of baan. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je besteedt aan het uitwerken van jullie idee! Alle teams werken tot de halve finale aan hun idee. Daarna blijven vijf teams (één team per bedrijf) over. Tot de halve finale vragen we je daarom op de volgende data aanwezig te zijn:

  • 13 oktober – Kick off
  • 20 oktober – Bedrijfsbezoek
  • 27 oktober – Expertise Lab
  • 17 november – Halve finale

Als je na de halve finale tot één van de vijf topteams behoort krijg je alle mogelijkheden om je idee nóg verder uit te werken en echt concreet te maken. Natuurlijk weten we zeker dat je de beste ideeën hebt, dus noteer deze data vast in je agenda:

  • 29 november – Winners Lab
  • 8 december – Finale

Let op: de onderstreepte data zijn verplicht. De andere evenementdagen worden sterk aangeraden om het optimale uit de challenge te halen! 

Wat kan ik allemaal uit de challenge halen?

Tijdens de Sustainable Business Challenge ga je direct in de praktijk aan de slag, leer je netwerken op niveau én kun je je profileren bij bedrijven. De Challenge is de perfecte manier om direct in de praktijk iets te leren.

Daarnaast houden ieder jaar ruim 20% van de de deelnemers een stage of baan over aan de challenge, doordat ze enthousiast werden over het bedrijf. Met de oplossingen van de vraagstukken wordt vaak ook écht iets gedaan: na de vorige challenges zijn al diverse pilots gestart.