Winnen met concreet idee voor tweede leven gasnet

Netbeheerder Enexis is op zoek naar een oplossing om duizenden kilometers aan gasleidingen efficiënt in te blijven zetten. Waarom? Momenteel stappen hele wijken over op gasloze vormen van verwarming, waardoor delen van kwalitatief hoogwaardige netten niet meer gebruikt worden. Het bedrijf vroeg daarom 20 studenten en starters om mee te denken over een oplossing voor dit vraagstuk.

Van 14 oktober tot 8 december is Enexis namelijk één van de deelnemende bedrijven aan de Sustainable Business Challenge. Naast Enexis doen ENGIE, Volkerwessels, IKEA en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier mee. 100 studenten en starters gaan binnen deze competitie aan de slag met de 5 vraagstukken van de deelnemende 5 bedrijven.

Een laatste boost

De challenge bevindt zich inmiddels in het laatste stadium. Op 18 november kozen alle 5 de bedrijven het team waarmee zij de finale willen gaan winnen. Afgelopen woensdag, op 30 november, werden deze 5 finaleteams voorbereid op de finale tijdens het Winners lab. Met Mark Beumer van het Groene Brein gingen de teams aan de slag met het structuren van hun oplossing. Trainer Erwin van Aken gaf daarna een masterclass presenteren, waarin de teams de fijne kneepjes van het presentatievak werd bijgebracht. Dit om de jury op 8 december verbaal en non-verbaal te imponeren met hun gestructureerde oplossing. Wat bracht dit winnerslab het finaleteam van Enexis?

Inhoud en vorm

Daniël en Liona, beiden deelnemers van het finaleteam van Enexis, vertellen dat ze bijna klaar zijn voor de finale. “We zijn ’s ochtends nog naar Enexis in Den Bosch geweest om vragen te stellen over de inhoud van onze presentatie. Daarna kregen we op het kantoor van SustainableMotion de workshop van het Groene Brein en de Masterclass presenteren. We hebben daarmee geleerd hoe je je oplossing het beste kunt structureren, wat je kan doen met je stem én dat lichaamstaal heel belangrijk is.”

Revolutionair en concreet idee

“Wij gaan de Sustainable Business Challenge winnen met de oplossing voor de case van Enexis omdat we echt een vernieuwende oplossing hebben bedacht. Het is revolutionair omdat we een aantal ideeën bij elkaar gebracht en in één innovatieve vorm hebben gegoten”, vertelt Daniël.

Enexis heeft een heel specifiek probleem aangedragen voor deze challenge, waardoor we ook een heel concrete oplossing voor ze konden bedenken, vult Liona aan. “Daarom denk ik dat wij de finale gaan winnen!”

Winnende team

Op 8 december zal blijken of het Enexis finaleteam, dat al 4 andere teams versloeg in de halve finale,  de duurzaamste business case competitie van Nederland gaat winnen. De finaleteams hebben nog een week om zich voor te bereiden op de zinderende finale bij Mediamatic in Amsterdam.

Aanwezig zijn bij deze finale om te zien of het Enexisteam wint? Dat kan! Stuur een mail naar info@sustainablemotion.nl voor meer informatie.